Kuchyně
Praktičnost není jediným kritériem, podle kterého byste měli kuchyň vybírat, i vzhled rozhoduje. Každý správný návrh kuchyně by měl začínat rozvržením kuchyně do pracovních zón - zásoby, ukládání, mytí, příprava, vaření/pečení. Jejich uspořádání a rozdělení by mělo být ušito na míru Vašim potřebám a zvyklostem při práci v kuchyni. Ještě více komfortu pak nabízejí zásuvky s plnými výsuvy. Proti částečným výsuvům mají tu výhodu, že Vám umožňují dokonalý přehled a přístup i k nejvzdálenějším částem skříňky. Vnitřní dělení navíc zajišťuje pořádek a přehlednost.
Rady odborníků z oboru navrhování a plánování kuchyní
- Vždy plánujte dostatek úložného prostoru
- Moderní kuchyně se dělí do pěti pracovních zón
- U spodních skříněk zvolte raději zásuvky než dvířka, pokud to lze
- Zásuvky volte s plnovýsuvy, budete tak mít lepší přehled
- Vybírejte kvalitní kování k zajištění optimální kvality pohybu